Автосервиз RGB Пловдив извършва качествени сервизни ремонти и диагностика на леки автомомобили, бусове и камиони.

Кога трябва да се смени съединителят  на вашият автомобил ? Когато усетите така нареченото приплъзване на съединителя. Тоест въртящият момент от маховика към скоростната кутия не се предава, съединителят приплъзва вероятно е дошъл момента за  смяната му Някой от симптомите че е дошъл и неговият ред са както следва:

  • характерна миризма на изгоряло с увеличаване на оборотите на двигателя;
  • колата ускорява бавно, трудно изкачва големи наклони;
  • появяват се  вибрации, възможни са шумове в областта на съединителя;
  • свободният ход на педала на съединителя се увеличава

При нормална експлоатация на автомобила съединителят на може да издържи 80 хиляди километра и дори повече.

Някой от предпоставките за по ранното износване на съединителя са следните:

Бърз  старт и рязко тръгване,  агресивно шофиране, буксуване в кал, сняг, пясък, теглене на ремаркета и др.Ако автомобилът се експлоатира при по екстремни условия посещението в  автосервиз  за смяна може да е след 20-40 хиляди километра.

Смяна на съединител в автосервиз RGB

Смяната на съединител при автомобили с предно предаване е по-трудно, отколкото при автомобили със задно предаване. За да се смени съединителя трябва да се свали скоростната кутия, но често се налага преди да се свали самата кутия да се свалят и  други агрегати от автомобила или микробуса. Монтажът се извършва в обратният ред.  За да запазите час за нашият автосервиз използвайте телефоните за връзка посочени във формата за контакти на Автосервиз RGB Пловдив