При нормална експлоатация на автомобила  с автоматична скоростна кутия е препоръчително маслото да се сменя веднъж на всеки 80-100 хиляди километра  препоръчително е да се свали картера на скоростната кутия за да се сменят всички маслени филтри . Тази услуга можем да извършим за вас ние от автосервиз RGB Пловдив.

При по тежка експлоатация на автомобил с  автоматична скоростна кутия  е препоръчително маслото да се сменя на по-рано примерно на 60 000 км.

Редовната и навременната смяна на маслото в автоматичната скоростна кутия предотвратява много бъдещи проблеми и предпазва от бъдещи аварии.

При някой автомобили като Ford, Nissan и Mazda пробка  за източване на маслото липсва за това свалянето на картера е задължително. Авто сервиз RGB Пловдив има сериозен опит в профилактиката и поддръжката на автоматични скоростни кутии

Като правило при смяна на масло трябва да се знае че никога не трябва да се смесват масла от различни класове, тъй като сместа от различни ATF може да промени своите химични и физични свойства което ще доведе до повреда на гумените уплътнения  и дори повреда на помпата.  Годността на маслото може да се провери и на  око от сервизните специалисти на автосервиз RGB Пловдив.